Info

10 skäl att starta ett företag

10 skäl att starta ett företag

Varför ska du starta ett företag? Från att vara din egen chef till chansen till mer kreativitet, ta reda på fördelarna med att bli entreprenör.

Med rätt planering, ansträngning och lite tur kan detta år bli ett bra år att starta företag. Men varför skulle du vilja göra det ensam i första hand? Vilka är fördelarna med att starta ett företag?

Här ger vi 10 bra anledningar till att starta ett företag…

1. Du är din egen chef

Trött på att din chef gör det svårt för dig på ett jobb du avskyr? Om du startar ett eget företag är den enda du måste svara för dig själv. Att vara din egen chef ger dig friheten att göra saker på ditt sätt och genomföra dina egna planer.

Visst, man lever eller dör av sina beslut, men det är väl det som är bra med det?

2. Du får göra det du är intresserad av

Om du sitter fast bakom ett skrivbord och säljer försäkringar via telefon till ointresserade pensionärer är chansen stor att du hellre gör något annat. Det som är bra med att vara företagare är att du väljer vilken typ av företag du startar och var.

Så, förutsatt att du har gjort din forskning ordentligt och det finns en lucka på marknaden, kan du förvandla en hobby eller intresse till ett lönsamt företag.

Ditt företag = dina deadlines

3. Ditt företag = dina deadlines

Att klocka på och av i ett trist jobb som genererar vinster för din chef kan bli en aning själsförstörande efter ett tag. Starta ditt eget företag och du får sätta och hålla dina egna deadlines.

Du kommer dock inte att kunna ligga i sängen till kl. 14.00 eller tänka på att du kanske ska jobba några timmar efter att ditt favoritprogram har slutat – du behöver självdisciplin. Men att nå dina egna mål kan vara en enorm motivation att arbeta hårt och driva verksamheten framåt.

4. Vara kreativ

Om du har övervägt att göra det ensam, har du tänkt ut hur du skulle göra saker på ditt sätt. Att vara entreprenör ger dig friheten att uttrycka dig och utveckla ditt koncept på vilket sätt du väljer. Naturligtvis finns det alltid ekonomiska begränsningar, men förmågan att vara så kreativ som du vill är mycket mer tilltalande än ett endimensionellt jobb.

5. Det är inte så svårt att göra

Nyheterna är fulla av historier om mängden byråkrati och skatter som småföretag måste möta dagligen. Men under de senaste åren har flera åtgärder införts som ska göra det lättare att klara sig själv.

Det kan vara mycket lönsamt

6. Det kan vara mycket lönsamt

Om du tror att det bara är stora företag som gör stora vinster, har du helt fel. Det finns otaliga berättelser om entreprenörer som får en bra idé, utnyttjar den väl och är på god väg mot sin första miljon i slutet av året.

Även om uppstartsprocessen kan vara tuff, med långa timmar och lite pengar vilket inte är ovanligt, kan belöningen bli enorm om du driver ditt företag väl. Och ur en rent självisk synvinkel kommer du att få det mesta av vinsten själv.

7. Det är varierat

Att ta itu med kalkylblad ena minuten, leverantörer nästa och sedan titta runt på ditt nya kontor – en entreprenörs arbete är inte bara upptaget, det är också extremt varierat. Om du är oinspirerad av ditt monotona jobb kommer att starta ditt eget företag hålla dig på tårna och sträcka dina förmågor till det maximala.

Om du vill ha en karriär där varje dag är annorlunda kan det vara något för dig att starta eget.

8. Du kan ha en andra karriär

Naturligtvis, om du inte vill ge upp en vanlig inkomst, kan du alltid få det bästa av två världar och stanna som anställd samtidigt som du driver ditt eget företag vid sidan om. Även om det kan vara svårt att jonglera de två, bör det vara ett mycket lönsamt alternativ att ha en framgångsrik bisyssla. Gör något du är intresserad av och gå in för det.

9. Minska pendlingen

Även om de flesta små företag verkar från ett kontor, upplever många företagare att arbete hemifrån minskar kostnaderna dramatiskt i de tidiga stadierna. Förutom att tillhandahålla bekanta, bekväma miljöer att arbeta i, om du är hemma behöver du inte utstå den dagliga härvan med kollektivtrafik eller igensatta vägar.

10. Den stora drömmen kan verkligen bli verklighet

Du kanske känner att att starta ett litet företag inte leder till något mer än att ha ett eget skrivbord och anställa lite extra personal så att du kan öppna den där filialen som du alltid planerat. Det är dock möjligt att göra det riktigt stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *